top of page

ONLINE CURSUS
BOUDOIR FOTOGRAFIE 

cursus boudoir.png

FOR PHOTOGRAPHERS

ONLINE CURSUS BOUDOIR FOTOGRAFIE

In samen werking met Sunfield Academy heb ik een online cursus boudoir fotografie gemaakt. Alle kennis die ik de afgelopen jaren heb ik gebundeld is een cursus van 10 modules.

Van klanten aantrekken tot het verkopen van tastbare herinneringen in de vorm prints:

in deze cursus leer je van A tot Z alles over boudoir fotografie.

zuidermeer.jpg

Vrouwen op een pure, intieme en sensuele manier vastleggen op een manier zoals ze nog nooit naar zichzelf hebben gekeken. Kunst waarin schoonheid in de puurste vorm is vastgelegd. Boudoir fotografie draait om 

puurheid en laat vrouwen laten zien dat ze mooi zijn, zoals ze zijn.

 

Wil jij leren hoe je vrouwen op een pure en sensuele manier kan vastleggen en hoe jij je klanten een onvergetelijke ervaring biedt?

 

In de online cursus boudoir fotografie leer ik je alles over deze prachtige vorm van fotografie. De cursus is te volgen via Sunfield Academy.

 

NA HET VOLGEN
VAN DE CURSUS

  • Hoe je met een goede marketingstrategie je ideale klant aantrekt voor en boudoir shoot.

  • Wat je nodig hebt voor een boudoir shoot.

  • Wat "In Person Sale" betekent en hoe je dit kan toepassen.

  • Hoe jij jouw klanten nog meer waarde kan bieden door je foto's te verkopen op basis van prints.

  • Hoe jij je model kan aansturen en op haar gemakt stelt tijdens een boudoir shoot.

  • Alles over workflows voor, tijdens en na de shoot.
     

En meer, want Marjon geeft je een kijkje in het hele proces van boudoir fotografie. Ze legt echt alles van A tot Z uit, van marketing tot het opleveren van een album en alle stappen die er tussen zitten. 

Boudoirbymarjon-5.jpg

INHOUD
CURSUS

01

Intro

Voordat ik (Marjon) je alles ga vertellen over werkwijze en workflows stel ik mijzelf aan je voor, zodat je weet van wie je gaat leren in deze uitgebreide cursus boudoir fotografie. Daarnaast vertel ik je in de eerste module wat boudoir fotografie is, welke locaties geschikt zijn en welke apparatuur en materialen heb je nodig voor een boudoir shoot.

03

Marketing

Deze module van deze cursus staat in het teken van marketing en het vinden van je ideale klant. In deze module vertel ik je hoe ik aan mijn klanten kom, oftewel welke marketingstrategieën ik gebruik. Hoe zorg ik dat mijn droomklanten mijn business weten te vinden en hoe ze een boudoir shoot bij me boeken?

05

Time to Shoots

Om jou een beeld te geven van hoe een boudoir shoot er aan toe gaat en je een kijkje te geven achter de schermen neem ik je mee naar 3 verschillende shoots. Maar voordat we de camera oppakken vertel ik je eerst hoe je zorgt voor een ontspannen sfeer tijdens de shoot, hoe je een shoot opbouwt en geef ik tips over het werken met een model.

07

De reveal party

Misschien denk je nu "wat is een reveal party?" De reveal party/sessie is het moment dat de klant de foto's voor het eerst te zien krijgt en samen met de fotograaf de foto's gaat selecteren welke foto's ze graag wilt ontvangen. In deze module vertel ik je alles over het voorbereiden van een reveal sessie en hoe de sessie verder verloopt. 

09

Prijzen

In deze module duiken we in een lastig onderdeel van ondernemerschap: prijsbepaling. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik mijn prijzen bereken en hoe ik deze prijzen communiceer aan mijn klanten.

02

Werken met ips

In deze module vertel ik je alles over de werkwijze IPS oftewel 'In Person Sales'. Ik leg je uit waarom de persoonlijke verkoop van je foto's zo goed werkt en wat de voordelen zijn om te werken met IPS. Tot slot laat ik je in deze module zien hoe IPS eruit ziet in mijn workflow.

04

Workflow before the shoot

In module 4 bespreken we de volledige workflow voorafgaand aan een shoot. Ik leer je wat je doet vanaf het moment dat een klant een aanvraag doet, hoe je een kennismakingsgesprek aanpakt, hoe de communicatie met de klant verloopt en welke programma's ik gebruik om alles netjes bij te houden. 

06

Workflow after the shoot

In module 6 laat ik je zien wat ik allemaal doe als ik thuis kom na een shoot. Zo vertel ik je:

- Hoe ik mijn foto's backup;

- Hoe ik een selectie maak van de foto's;
- Waarom ik in twee fases werk met het bewerken van mijn foto's;

- Hoe ik een reveal sessie voorbereid (in de cursus vertel ik je uitgebreid wat een reveal sessie is). 

08

Drukwerk en leveranciers

Het kiezen van drukwerk en het bepalen van de prijzen die je gaat vragen is super lastig. De wereld van drukkers en drukwerk is enorm en er is onwijs veel mogelijk. In module acht laat ik je zien welk druk werk ik aan bied en vertel ik welke drukkers & leveranciers mooi werk leveren. Daarnaast laat ik je zien hoe ik mijn prijzenlijst heb opgebouwd en hoe ik mijn prijzen bereken. 

10

Live Edit + Smart albums

In module 10 laat ik je zien hoe ik mijn foto's bewerk in Lightroom & Photoshop, nadat ik mijn preset toegepast heb. En ik laat je zien hoe je een album ontwerp kan maken met SmartAlbums. 

TESTIMONIAL

"3 weken geleden heb ik een boudoirshoot gehad met Marjon. En wat was dit een toffe dag zeg! Aan het begin is het een beetje onwennig, het is natuurlijk erg intiem voor de lens in je lingerie. Gelukkig is Marjon erg professioneel en zorgt ze ervoor dat er een ontspannen en ongedwongen sfeer is. Ze weet wat ze doet en neemt ruim de tijd voor je. Het eindresultaat was zo mooi! Ik ben erg blij dat ik deze shoot heb gedaan en het geeft je zelfvertouwen een enorme boost.

Dankjewel lieve Marjon!"

Lesley

IMG_6052.JPG

ready to jump in to the boudoir rabbithole

LET'S TALK ABOUT BOUDOIR, BABY

bottom of page